Maateaduste õppekeskus

TTÜ Särghaua maateaduste ja keskkonnatehnoloogia õppekeskuse väljaarendamine toimub ERF Eesti keskkonnahariduse infrastruktuuri kaasajastamise programmi toel. Projekt sisaldab õppehoone ehitust, olemasoleva infrastruktuuri osalist renoveerimist ja õppevahendeid. Kooliõpilastele, õpetajatele ning kõigile teistele huvilistele suunatud õppekeskus avab uksed 2014. a. Seni toimub haridustegevus piiratud mahus.

Loe edasi »

Teaduskollektsioonid

Särghaua ajaloolise talukompleksi taastamine ja ümberkujundamine toonase Teaduste Akadeemia ning tänase TTÜ Geoloogia Instituudi välibaasiks sai alguse 1973. a. Välibaasi peamiseks funktsiooniks on geoloogiliste teaduskollektsioonide, eriti puursüdamike ja kivimiproovide hoiustamine ning võimaluste loomine nende esmaseks uurimiseks.

Loe edasi »

Särghaua ajaloost

Särghaua (ka Sergawa, Sergawwa, Särgava) on ajalooline talukoht Pärnu jõe ääres, kus Särgava suguvõsa elanud vähemalt 1729. aastast alates. Lühemat aega on talus elanud Johann Voldemar Jannsen, Fridebert Tuglas ja Ernst Peterson Särgava. 20. saj. alguses oli Särghaua Pärnumaa üheks eesrindlikumaks taluks, kus toimis meierei ja tööd anti 40 inimesele. 1949. a pererahvas küüditati, ning talu maid ja vara hakkas haldama Vändra kolhoos.

Loe edasi »